Fläskschnitzel med brynt vitlöks- och persiljesmör

Idag stod det fläskschnitzel på menyn och till det gjorde jag ett brynt vitlöks- och persiljesmör, detta fick sällskap på tallriken av ugnsklara potatisar från frysdisken.
Jag väljer att göra lite mindre schnitzlar och räknar två per person istället, detta gör jag för att det är enklare att steka små schnitzlar i stekpannan.

Fläskschnitzel
4 portioner
600 gram benfri kotlett
3 st ägg
1,5 dl grovt ströbröd
1,5 dl pankoströbröd
1,5 dl vetemjöl
salt och peppar
1 dl olja
100 gram smör
Putsa köttet och skär det därefter i 8 lika tjocka skivor. Lägg köttet i en påse eller mellan två bitar plastfolie och banka sedan ut det så tunt det är möjligt. Om du inte har en köttklubba kan du använda en kastrull med tjock botten för att slå ut köttet. Det är viktigt att köttet är lika tjockt över hela skivan för att det ska stekas jämnt. 
Knäck äggen i en djup tallrik eller skål och vispa dem. Häll upp grovt ströbröd tillsammans med pankoströbröd på en tallrik och blanda dem. Avsluta med att hälla upp vetemjöl på en tallrik.
Ta en skiva kött och vänd det först i vetemjöl, doppa det därefter i ägget för att slutligen vända det i ströbrödsblandningen. Upprepa detta med alla skivor kött.
Häll hälften av olja tillsammans med hälften av smöret i en stekpanna och värm den tills smöret smält. Sänk därefter plattan till medelvärme och lägg i två schnitzlar och salta samt peppra på ovansidan. Stek köttet ca 3 minuter på en sida vänd därefter schnitzeln om den fått bra färg och stek på den andra sidan, salta och peppra under tiden på ytan. När den är klar lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg i två nya schnitzlar och upprepa stekprocessen. När dessa är klara häll bort kvarvarande stekfett från  stekpannan och torka ur den med papper. Sätt den åter på spisen och lägg i resten av olja samt smör. Stek därefter de återstående fyra schnitzlarna. 
När alla schnitzlar är stekta sätt då in plåten med dem i ugnen på 250 grader i 4-5 minuter tills de är varma och servera sedan med tillbehören.
Brynt vitlöks- och persiljesmör
4 portioner
100 gram smör
2 vitlöksklyftor
1 dl bladpersilja
Lägg smöret i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Smält det på medelhög värme och låt det sedan sakta få färg. Lyft av smöret från plattan när börjar bli gyllenbrunt. Låt det svalna något och tillsätt hackad bladpersilja. Servera genast.