Hemlagade kycklingnuggets

Ibland får man önskning från barnen här hemma på kycklingnuggets eller så är jag sugen på det själv. De som finns att köpa färdig är gjort på sammanpressat kött av kyckling och består av en stor del panering. Så därför brukar jag fixa mina egna, dessutom blir det 100 gånger godare.

Ingredienser (4 portioner)
4 st kycklingfiléer
2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm chilipulver
½ krm paprikapulver
1 ägg
1 dl pankoströbröd (hittas bland det asiatiska butikssortimentet)
1-2 dl olja till stekning

Dela kycklingfiléerna i lämpligt stora bitar. Blanda bitarna med kryddorna i en bunke och tillsätt sedan ägget. Blanda runt ytterligare en gång. Häll därefter på ströbrödet och blanda ordentligt tills alla kycklingbitar är klädda med ströbröd.

Hetta upp 1 dl olja i en djup stekpanna. Lägg i hälften av kycklingen och sänk därefter värmen till hälften, låt kycklingen stekas på alla sidor tills den är genomstekt. Lyft ur kycklingen och vrid upp värmen på plattan till högsta läget igen, tillsätt mer olja och låt den bli varm. Lägg därefter i resten av kyckling och stek på samma sätt som tidigare. När den nya kycklingen är genomstekt, lägg då i alla kyckling i pannan så att de tidigare bitarna värms upp igen och får en krispig yta.

Servera det hela med ris och en god sås, ex mangoraja.

Mangoraja
(Det här receptet har jag hittat någonstans och det funkar för mig)

ca 2 dl

2 äggulor
½ tsk stark senap
½ msk vinäger
1½-2 dl olja
salt och vitpeppar
1 msk mango chutney
ca ½ tsk curry

Lägg äggulor, senap, vinäger salt och vitpeppar i en skål. Vispa ihop med elvisp och häll i oljan i en fin stråle, lite i taget. Vispa någon minut tills du har en krämig majonnäs. Rör ner mango chutney och curry och smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Annonser