Mushie peas

Om en vecka sitter jag vid detta klockslag i London istället för här hemma i Sverige och för att värma upp lite så lagade jag ett klassiskt engelskt tillbehör till kvällens middag. Mushie peas heter det och är i princip ett mos gjort på ärtor som passar bra till all slags fisk men kanske främst till panerad fisk. Idag var en sån dag när jag ”fuskade” lite och använde mig av en färdig fiskprodukt. Ibland kan även en kock använda sig av helfabrikat när orken och tiden tryter. Förutom fisken så blev det kokt potatis och lite färska grönsaker på tallriken.

Mushie peas
(4 portioner)

2 dl frysta gröna ärtor
1 stor schallotenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk vitt vin
1 stor nypa salt
2 varv på svartpepparkvarnen

Hacka löken och vitlöken, smält smöret och bryn löken i smöret tills den mjuknar utan att få färg. Lägg i ärtorna och låt dem ligga i tills de börja mjukna och går att mosa. Tillsätt vitt vin, salt och svartpeppar. Mixa allt grovt med mixerstav och smaka av. Servera.

Annonser