Ett huvud fyllt av intryck och en mage fylld av mat

Idag har jag spenderat en stor del av dagen på GastroNord, norra Europas största fackmässa för hotell- och restaurangbranschen. Mässan samlar flera utställare och man kan titta (och smaka) på alla möjliga produkter, från ett litet saltkorn till helhetslösningar för ett restaurangkök. För mig handlar mässan om en chans att få se lite nya produkter, träffa leverantörer och kollegor samt att få nya intryck.

Under dagen avgjordes även tävlingen ”Skolmatsgastro”, en lagtävling skapad för att lyfta fram kunskapen och skickligheten hos de som arbetar med skolmat i vårt land. Initiativtagare till denna tävling är Kurt Weid som är mannen som även var med att starta vårt framgångsrika kocklandslag och hela tävlingen arrangeras i regi av Lantmännen. Det var nu den 3:e gången som denna tävling hölls och 5 lag gjorde upp om segern. Det handlar om att laga 3 olika rätter som ska fungera för minst 100 gäster och med en kostnadsbegränsning på 10:-/portion inklusive tillbehör. Efter några timmars kamp så stod laget ”Värnamos gastrokockar” som slutsegrare.

Värnamos gastrokockar

Apropå kocklandslag förresten – lagledaren i det segrande laget, Lyndon McLeod, är även medlem i det svenska Skolkockslandslag som ska delta i Mat-OS i Tyskland under oktober månad. En annan tävling som det ska bli oerhört spännande att följa.